Güncel Haberler

ABD ve Çin uzlaştı! Flaş gümrük vergisi hamlesi, ticaret savaşı bitiyor mu?

seffaf1 ABD ve Çin uzlaştı! Flaş gümrük vergisi hamlesi, ticaret savaşı bitiyor mu?

ABD’li ve Çinli yetkililer karşılıklı tarife artışlarıyla tırmanan ticaret geriliminin çözümü için müzakerelere başlamıştı. Tarife restleşmesinde flaş bir gelişme yaşandı. ABD ve Çin 90 gün süre için gümrük vergilerini düşürdü.

Ahmet CEYLAN

ABD Çin mallarına uyguladığı gümrük vergilerini 90 gün için yüzde 145’ten yüzde 30’a, Çin, ABD mallarına uyguladığı gümrük vergilerini 90 gün için yüzde 125’ten yüzde 10 düşürecek.

Çin ve ABD arasında ticaret ve ekonomik ilişkiler konularında müzakerelerinin sürdürülmesi için mekanizma kurulacak.

ABD Başkanı Donald Trump, 2 Nisan’da aralarında Çin’in de olduğu ticaret ortaklarına ek gümrük vergileri açıklamıştı. Çin’in karşılık vermesiyle iki ülke arasında başlayan tarife restleşmesi sonunda ABD, Çin’e uyguladığı gümrük tarifesini yüzde 145’e kadar çıkartmış, Çin de ABD’ye yüzde 125 gümrük tarifesi getirmişti.

Washington yönetimi, diğer ülkelere getirdiği ek tarifeleri 90 gün ertelerken, Çin’e yönelik tarifeler yürürlüğe girmişti.

Ahmet CEYLAN

About Author

Şunlar da hoşunuza gidebilir

seffaf1 Dışişleri Bakanlığı’ndan Karayipler için taziye mesajı
Güncel Haberler

Dışişleri Bakanlığı’ndan Karayipler için taziye mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Karayipler’i vuran Melissa Kasırgası’nda hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı. Açıklamada Jamaika, Küba, Haiti, Bahamalar ve Dominik Cumhuriyeti’nde
seffaf1 Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki yeni atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı
Güncel Haberler

Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki yeni atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde açıkta bulunan pozisyonlara yapılan yeni atamalar, Resmi Gazete’de yer aldı. Ahmet CEYLAN Buna göre Enerji, Çevre ve