Güncel Haberler

İsrail basını yazdı! İsrail ateşkesi kabul etti

seffaf1 İsrail basını yazdı! İsrail ateşkesi kabul etti

İsrail basını, Netanyahu’nun ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un Gazze’de yeni ateşkes önerisini teklifini kabul ettiğini duyurdu.

Ahmet CEYLAN

 İsrail basını, Binyamin Netanyahu’nun ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un Gazze’de yeni ateşkes önerisini kabul ettiğini duyurdu.

Axios’un İsrailli bir yetkiliye dayandırdığı habere göre, Witkoff’un yeni planı İsrail lehine değiştirildiği için Hamas yeni oluşan durumdan ötürü memnun değil.

Yeni ateşkes önerisinde, ABD’nin geçici ateşkesin kalıcı ateşkesi sağlayacağına dair herhangi bir garanti vermediği ifade edildi.

HAMAS’TAN AÇIKLAMA

Hamas, ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff aracılığıyla arabulucular tarafından Gazze’de olası ateşkes sürecine ilişkin sunulan yeni taslağı teslim aldığını duyurdu.

Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu önerinin şu anda Hareket’in ilgili birimlerince “sorumluluk bilinciyle” incelendiği belirtildi.
Açıklamada, verilecek cevabın, “Gazze’deki Filistin halkının çıkarlarını koruyacak, insani yardımların ulaşmasına katkı sağlayacak ve kalıcı ateşkesin sağlanmasına hizmet edecek şekilde olacağı” belirtildi.

Hamas’ın bölgede adil ve kapsamlı çözüm için her türlü yapıcı çabayı değerlendirmeye açık olduğu vurgulandı.

Steve Witkoff’un önerisinin içeriğine dair detay verilmezken, bu girişimin mevcut ateşkes müzakereleri kapsamında atılmış yeni bir adım olduğu ifade ediliyor.

ABD YENİ ÖNERİDEN ÜMİTLİ

Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Witkoff, Oval Ofis’te dün düzenlenen bir etkinlikte, ABD adına kendisinin yürüttüğü Gazze’de olası ateşkes sürecine ilişkin değerlendirmede bulunmuştu.

Witkoff, “Yakın zamanda teslim edilecek olan yeni anlaşma taslağını göndermek üzere olduğumuzu düşünüyorum. Bugün Başkan bunu inceleyecek. Geçici bir ateşkes ve uzun vadeli bir çözüm sağlanması; bu çatışmanın barışçıl bir şekilde çözülmesi konusunda çok iyi hislerim var.” diye konuşmuştu.

 Hamas da dün yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Witkoff ile Gazze’de bir ateşkes için genel çerçeve üzerinde anlaştıklarını duyurmuştu.

Ahmet CEYLAN

About Author

Şunlar da hoşunuza gidebilir

seffaf1 Dışişleri Bakanlığı’ndan Karayipler için taziye mesajı
Güncel Haberler

Dışişleri Bakanlığı’ndan Karayipler için taziye mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Karayipler’i vuran Melissa Kasırgası’nda hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı. Açıklamada Jamaika, Küba, Haiti, Bahamalar ve Dominik Cumhuriyeti’nde
seffaf1 Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki yeni atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı
Güncel Haberler

Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki yeni atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde açıkta bulunan pozisyonlara yapılan yeni atamalar, Resmi Gazete’de yer aldı. Ahmet CEYLAN Buna göre Enerji, Çevre ve